Gyakran Ismételt Kérdések

Levelezés beállítása saját eszközön Klasszikus tárhelynél

Beállítás az Outlook, Thunderbird, Iphone, stb. kliens esetén
Felhasználónév: maga az e-mail cím
Jelszó: az e-mail postafiókhoz tartozó jelszó

Bejövő levelek (POP3, IMAP):
Kiszolgáló: mail.webpark.hu
Kiszolgáló típusa: POP3 vagy IMAP*
POP3 port: 995 (kapcsolat biztonsága: SSL/TLS)
POP3 port: 110 (kapcsolat biztonsága: STARTTLS)
IMAP port: 993 (kapcsolat biztonsága: SSL/TLS)
IMAP port: 143 (kapcsolat biztonsága: STARTTLS)


* Az IMAP beállítás lehetővé teszi, hogy pontosan azokat a mappákat, leveleket lássuk a gépünkön -valós időben-, ami a szerveren is van. Ezáltal több eszközt is használhatunk úgy, hogy minden eszközünkön ugyanazt a látjuk: bárhol félbehagyhatjuk a munkát és folytathatjuk egy másik eszközünkön. A POP3 viszont letölti a leveleket az eszközre és így lehetővé teszi, hogy akár automatikus törlést is beállítsunk egy bizonyos nap után a szerveren tartott levelekre, így a postafiók nem fog betelni. Az elküldött leveleket pedig egy olyan sent mappába teszi be, ami csak az adott eszközön létezik.

Kimenő levelek (SMTP):
Kiszolgáló: mail.webpark.hu
SMTP port: 465
Kapcsolat biztonsága: SSL/TLS
Hitelesítés: normál jelszó
(Outlooknál: "a kimenő levelek biztonsága SMTP hitelesítést igényel", majd " bejövő levelek kiszolgálójával azonos beállítások használata")

DNS zónán belüli MX érték: mail.webpark.hu

Webmail elérhetősége: https://mail.webpark.hu

SSL beállítás esetén a levélkiszolgálók: mail.webpark.hu

C-panelre lenne szükségem. Melyik tárhely csomag tartalmazza?

A felhő tárhelyek (Cloud csomagok) tartalmaznak cPanelt, ezen kívül Softaculoust is, amely segítségével egyetlen kattintással telepíthető a Wordpress és további 380 app: https://softaculous.com/apps.

A klasszik tárhely csomagok szerverei más felépítésűek, azokon domain- és e-mail adminisztráció lehetséges, valamint FTP és SQL (PHPMyAdmin) kapcsolatot biztosítunk a tartalom feltöltéséhez.

Ha regisztrálok egy domaint és rendelek egy tárhelyet hozzá, mikortól használhatom?

Rendszerünk kártyás fizetés esetén azonnal elindítja a domain regisztrációt, amely a legtöbb végződésnél 1-15 perc alatt megtörténik. Az internetszolgáltatóknak azonban akár több órára is szükségük van ahhoz, hogy érzékeljék a bejegyzést. A webtárhelyek szintén elkészülnek néhány perc alatt, azonban amíg a domain nem él, addig a tárhelyek sem használhatók. Az SSL pedig csak a domain név és a tárhely aktivizálása után generálódhat le. Mindent összevetve számolhatunk azzal, hogy néhány órán, legfeljebb egy napon belül minden szolgáltatás működni fog.

Hogyan válthatok névszervert vagy módosíthatom a DNS recordokat?

A felhő tárhelyek (Cloud csomagok) tartalmaznak cPanelt, így a DNS recordok szerkesztése is a cpanelen lehetséges. A Klasszikus tárhelyeknél a Webpark.hu adminfelületén -bejelentkezés után- elérhető DomainAdmin menü biztosítja a DNS recordok szerkesztését, illetve ugyanitt bármely nálunk regisztrált és fenntartott domain név névszerverét is módosítani lehet.

WordPress oldalhoz melyik tárhely ideális?

Az összes felhőtárhely (Cloud csomagok) ideális a WordPress oldalak számára, de a Klasszik tárhelyek közül a Dinamikus- és az Extra csomag is tökéletes. A WordPress oldalak üzemeltetésében azonban nemcsak a tárhely lényeges, hanem az is, hogy folyamatosan frissítve legyen a honlap az összes pluginnal együtt, mert különben nagy eséllyel fel fogják törni, rosszabb esetben kártékony kódok is kerülnek a kódba vagy spamek ezreit próbálják kiküldeni a weboldaltól.